Startsidan  ·   Instagram  ·   Twitter  ·   Tumblr

februari - Frukost

Skrivet:    ·  Allmänt
MOSHIMOSHI!! :D 
 
Föräldrar, skolsökterskor och massa andra brukar alltid säga att Frukost är den viktigaste måltiden på dagen 
och kommer ni ihåg hur man alltid säger att föräldrarna vet bäst! Haha japp det har domXD
 
 
Frukosten är den som ger oss energi att klara av dagen och ger vår kropp den rätta vitaminen som den behöver ;) så hoppa aldrig över frukosten mer, jag brukade oftast hoppa över frukosten bara för att få kunna sova längre eller för att jag bara inte hann äta. Jag kan säga er att jag kännde mig bara tröttare under dagen hela tiden men kaffe brukar hjälpa :P
 
 
Varför är det bra att äta frukost? 
 
  • Du får energi
Hur får vi energi från frukost? jo det är ju självklart från kcal som vi får våran energi och beroende på hur gammal du är och om du är tjej eller kille så ska du konsumera en specifik mängd av kcal.
 
Pojkar från 7 - 10år ska konsumera ca. 1970 kcals per dag
Flickor från 7 - 10 år ska konsumera ca. 1740 kcals per dag
Vuxna män och tonårskillar 16-uppåt ska konsumera ca. 2500 kcals per dag
Vuxna kvinnor och tonårstjejer 16-uppåt ska konsumera ca. 2000 kcals per dag
 
Så det beror självklart på vem man är och det är rätt viktigt att få i sig sina kcal för att kunna få den energin som kroppen behöver för att klara av dagen. Villniveta mer om hur mycket ni ska få i er så har ni några länkar här nedan för :) 
 
Calorie Calculator
BMI Calculator  ( med denna så räkar du ut om du är undervikt,normal,övervikt )
 
  • Frukost får hjärnan att funka
Japp detta stämmer, frukost innehåller mycket glykosnivåer och kolhydrater som behövs för att få hjärnan igång. Frukost hjälper ditt minne att bli bättre, förbättrar din koncentrations förmåga, man får en lägre stressnivå och gör oss lyckligare ( på ett bättre humör) Presic som alla organer i kroppen så behöver hjärnan sin energi. För er alla som studerar eller kanske har ett tufft jobb kom alltid ihåg attfå i er en frukost ;) 
 
  • Minskar risken för attfå diabetes
Om du äter en ordentlig frukost på morgonen så minskar du risken för att få diabetes. När man underviker frukosten så kan man få en fluktuerande glukosnivå vilket kan leda till diabetes har en studie visat. För alla som håller koll på sin kropp och kanske missar frukosten ibland dessa personer har en 28%risk att få diabetes och alla som hoppar över det mycket och iställer kör med en kopp kaffe har en ännu mycket större risk för att få diabetes. SÅ GLÖM INTE ATT ÄTA FRUKOST PEOPLE!!
 
 
 
 
 



DITT NAMN*
Kom ihåg mig?

DIN EMAIL (publiceras ej)


DIN BLOGG


DIN KOMMENTAR


Design
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo