Startsidan  ·   Instagram  ·   Twitter  ·   Tumblr

dag 1 av problem bloggen

Skrivet:    ·  Allmänt
Jag kom inte på något bra namn åt denna delen av bloggen så den får heta problem bloggen så länge >.<
 
Så jag vet inte hur jag ska börja detta... okej vi gör så här :)
 
 
TVÅNGSSYNDROM
 
 
Så enligt min kurator så leder jag av en lättare version av tvångssyndromen, inom denna syndromet så finns det 2 olika delar.
1. Tvångshandling
2. Tvångstankar
Det jag lider mest av är tvångstankarna och ifall dessa tankar blir värre så kan tvångshandlings delen börja så därför är det en lättare version av tvångssyndromen för de som lider verkligen av tvångssyndrom kan ha det riktigt svårt, men jag kan kontrollera det. Det är svårt att förklara om hur jag menar men jag hoppas att ni fattar.
 
 
Så detta är vad jag tänker på när tvångstankarna kommer upp, och innan ni typ säger att " men detta är något alla kan typ tänka på någon gång i livet". Jag kan se hela bilden klart framför mig och jag kan höra skriken och all gråtande... vilket ibland leder till att jag börjar gråta och darra utav skräck, ibland kan jag knappt gå ut för att jag är livrädd jag kan till och med vara livrädd när mina föräldrar och syskon pratar med mig och det är för att jag har haft tankar då de för något mot mig. Ibland kan jag inte skilja på verkligheten och mina tankar så jag blir livrädd.
 
 
1.Små bombningar
2.stors bombningar ( atom bomber typ )
3.mord
4.skjutningar
5.kidnappningar
6.våldtäkt
7. våld
8.misshandel
9.döden
10.sjukdomar
11. Djur attacker
 
små bombningar kan man aldrig vara redo för, det kan vara i bussen, ute på gatan, i din skola... alltså över allt. Så jag är riktigt noga med att kolla efter något misstänkt när jag åker buss, bil, är ute i stan och allt. När det kommer till ljud så kan jag bli värre, jag blir livrädd och rör mig inte förr än jag är säker på att inget kommer att hända.
 
Stora bombningar då tänker jag typ atombomber eller riktigt stora bomber. Jag tänker att detta har hänt flera gånger hos stora städer och små städer, så varför skulle vi vara skyddade från sånt. Så varje gång jag ser något i himlen eller hör något eller ser något misstänkt så hoppar jag till, jag kan börja skaka, gråta, och få en panikattack.
 
När jag tänker på mord så känns det som att vilken sekund som helst så kan en beväpnad man komma in och slakta min familj och allt jag hör är deras skrik och mina syskons skrik efter hjälp medan mannen skjuter eller knivhuggen dom...
 
Skjutningar då är det oftast i skolan, hemma och när jag handlar som jag det händer. Jag hör allas skrik efter hjälp, jag ser alla döda kroppar och allt blod. Det jag tänker på helst tiden under denna tanke är hur jag kan rädda folk från att dö, så jag funderar på massa sätt att komma undan eller olika sätt att stoppa den som skjuter.
 
Kidnappningar så då är det bara mina syskon som är med i de tankarna, ifall dom, är ute för länge då inte mina föräldrar eller jag vet vart dom är då kan jag springa ute i flera timmar tills jag har hittat dom. Jag blir livrädd, jag skakar, gråter och det ända som finns i mina tankar är på vad allt kidnappare kan göra med dom. Tanken att jag kan förlora dom.... det är en tanke jag inte klarar av.
 
Våldtäkt, När jag är ute själv eller ifall mina vänner är på väg hem till sig efter att dom har varit med mig så tänker jag att när som helst så kan någon attackera mig eller mina vänner. Så varje gång jag ser någon bakom mig blir jag livrädd och vet verkligen inte vad jag ska göra. Denna tanken är en av skälen till varför jag inte kan säga nej till killar.... så jag brukar oftast hamna i fel saker... jag klarar inte av våld.
 
Våld, detta är varför jag inte kan säga nej eller stå upp för mig själv när det kommer till mina föräldrar, för jag är rädd för vad dom kommer att göra med mig. dom är uppväxt på ett helt annat sätt vilken ger mig tankar på vad dom skulle kunna göra med mig. detta gäller även mina vänner eller främlingar, jag känner mig inte säker hos någon när det kommer till våld och ibland när dom ber mig att lita på dem, det låter säkert hemskt att jag inte litar på mina vänner men jag kan inte hjälpa det. förtroende är något som man måste förtjäna.
 
 
Emmmm dom 3 sista tankarna tror jag inte jag behöver förklara så mycket, dessa tankarna kan hålla på i veckor innan att jag slutar tänka på de. hoppas att ni kan stå ut med dessa inläggen dom kommer bara komma upp 2 gånger vissa månader.
 
 



DITT NAMN*
Kom ihåg mig?

DIN EMAIL (publiceras ej)


DIN BLOGG


DIN KOMMENTAR


Design
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo