Startsidan  ·   Instagram  ·   Twitter  ·   Tumblr

all by my seeeeeelf

Skrivet:    ·  Allmänt
jaaa rubriken säger allt, jag känner mig sååå ensam just nu och jag har jätte tråkigt
jag kanske ska baka cream puffs hmm...ja det ska jag göra så HEJ DÅÅÅÅÅ!!!!!!! åja om ni vill ha receptet på cream puffs så kommer det.............nnnnnn.......NU!!! XD 
 

Cream Puffs (ca 6st)
(Receptet är lite halvknasigt på vissa ställen eftersom det är översatt från engelska cups)

Fyllning
2,7dl mjölk
1 vaniljstång
0,6dl socker
1 ägg och 1 äggula
2 tsk mjöl
2 tsk majsstärkelse/potatispulver

Degen (Choux Pastry)
0,6 dl osaltat smör
1,2 dl vatten
1,2 dl mjöl
0,6 dl vaniljsocker
2 ägg
+ florsocker och/eller smält choklad för dekoration

Steg för steg
Vi börjar med fyllningen. Vispa ägg och äggula tillsammans med socker tills blandningen blir vitaktig. Lägg i mjöl och majsstärkelsen.

 Värm upp mjölken, lägg i vaniljstången och de urskrapade fröna i mjölken. Låt ligga i tills man ser bubblor i blandningen (får ej kokas). Stäng av värmen, ta ut vaniljstången och häll i äggblandningen.

Blanda i någon minut till, tills den blir trögflytande. Sätt in i kylen.

Dags för degen! Sätt ugnen på 200*C.

Koka upp smör och vatten. Häll i allt mjöl och salt på en gång. Blanda ordentligt tills degen formar sig till en boll och inte klibbar fast i sidorna av kastrullen. Lägg över i en skål.

Lägg i det ena ägget och blanda ordentligt. Till en början kommer det se riktigt klibbigt och konstigt ut, men efter ett tag går degen tillbaka till i princip samma form som tidigare. Lägg i det andra ägget och upprepa. Tillsätt vaniljsockret sist.

 Ta ca en msk med deg och lägg ut på bakplåtspapper. Försök att inte göra dom för platta utan snarare bollformade. Detta gör det lättare för dom att “resa sig ” i ugnen

 Sätt in dom i ugnen. Börja med 10 minuter på 200*C, sänk sedan till ca 180*C i 15-20min. Detta gör man för att i första vändan ska degen resa sig, och då man skruvar ner värmen så håller man den från att bli bränd samtidigt som biten längst in inte ska förbi kladdig.

Dubbelkolla ifall Cream Puffsen är torra inuti, annars låt vara i ca 5-10min till. Gör detta I ugnen! Tar du ut dom i den kalla luften kan dom bli platta och då inte speciellt goda.

När du är nöjd med konsistensen, stäng snabbt luckan och stäng av ugnen. Låt Cream Puffsen vara kvar i den eftervarma ugnen i ca 15-20min för att återigen undvika att de blir platta.

Ta ut dom, lägg fyllningen i en sprits. Gör ett litet hål i sidan eller i botten och spritsa in en bit av fyllningen. Strö över lite florsocker och/eller smält choklad som avslut. Klart!

 

 

 

 




DITT NAMN*
Kom ihåg mig?

DIN EMAIL (publiceras ej)


DIN BLOGG


DIN KOMMENTAR


Design
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo